Vivera

MISSIE

 

“We believe life is better when you eat openminded”

Bij Vivera koesteren we een diepe overtuiging dat het cruciaal is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om de overstap te maken naar een dieet met minder vlees en meer plantaardige alternatieven.

GOED VOOR JOU

Recent onderzoek heeft aangetoond dat vleesvervangers vaak een gezondere keuze zijn dan vlees, met een verminderd risico op hart- en vaatziekten als opvallend resultaat. ProVeg Nederland heeft de voedingswaarde van 130 verschillende vleesvervangers vergeleken.

Vleesvervangers bevatten minder verzadigd vet en zijn daardoor een gezondere optie voor het hart. Ze zijn calorie-armer, waardoor ze geschikt zijn voor een lichtere voedingsoptie. Rijk aan voedingsvezels, wat de spijsvertering bevordert en langer een vol gevoel geeft. Het eiwitgehalte is vergelijkbaar met dat van vlees, waardoor ze een goede eiwitbron vormen zonder concessies te doen aan voedingsbehoeften.

Bij Vivera promoten we gezonde voedingskeuzes en dragen we actief bij aan een betere levensstijl, zowel voor onze klanten als onze medewerkers.

GOED VOOR DIEREN

In de intensieve veehouderij en visserij worden talloze dieren samengebracht op beperkte ruimtes, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor hun welzijn. Een plantaardig dieet draagt bij aan het verminderen van het aantal dieren dat in dergelijke omstandigheden moet leven.

Het is een feit dat de gemiddelde persoon met een westers dieet duizenden dieren consumeert gedurende zijn of haar leven, waarvan het merendeel afkomstig is uit de intensieve veehouderij. Een eenvoudige overgang naar een plantaardig dieet kan al resulteren in de redding van twee dierenlevens in slechts één maand. Bij Vivera moedigen we deze verandering aan en bieden we jou de mogelijkheid om deel te nemen aan ons streven naar een diervriendelijke en duurzame wereld.

GOED VOOR DE PLANEET

Het vermijden van vleesconsumptie is een effectieve manier om een wereldwijde vermindering van 24% in de CO2-uitstoot te bewerkstelligen, wat gelijkstaat aan het van de weg halen van maar liefst 240 miljoen auto’s. Het is opmerkelijk dat de productie van slechts 1 kilogram rundvlees tussen de 10 en 30 kilogram CO2-uitstoot genereert, terwijl de productie van 1 kilogram tofu slechts 1 kilogram CO2 vrijgeeft.

Bij ons draait alles om de planeet, haar toekomst en de rol die we daarin kunnen spelen. Als je bij ons komt werken, draag je actief bij aan de bevordering van een duurzamere wereld, terwijl je deel uitmaakt van een organisatie die gedreven is door innovatie en verantwoordelijk ondernemerschap.

LOCATIES


Holten

Handelsweg 9
7451 PJ Holten


Vriezenveen

Nijverheidsweg 7
7671 DA Vriezenveen


Rijssen

Noordermorssingel 12
7461 JN Rijssen


Deventer

Keulenstraat 1
7418 ET Deventer